Υλικά συνταγής
- 1 στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 400 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυρια (γκούντα, ένταμ)
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμλυδι και το σκόρδο. Προσθέτετε το κοτόπουλο και την πιπεριά και σοτάρετε για 3′-4′ περίπου.
- Προσθέτετε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Σιγοβράζετε για 5′ περίπου. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζετε για 10′ περίπου.
- Ρίχνετε το μείγμα σε 2 ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή τηγανάκια ή σε 1 μεγάλο πυρίμαχο ταψί. Πασπαλίζετε με τα τυριά σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10′. Ξεσκαπάζετε το φαγητό ψήνετε για άλλα 10′ και σερβίρετε.