Ελλάδα

Γλυκό ψυγείου με μπισκότα του Άκη Πετρετζίκη

glyka-psygeiou-petretzikis_c5497e6be83665c84619f5120c6f165eΥλικά συνταγής

  • 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (380 ml)
  • 390 ml νερό
  • 5 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ινδοκάρυδο
  • 170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ (225 γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα (300 ml)
  • 1 κονσέρβα φυτική κρέμα γάλακτος (250 γρ.)

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το εβαπορέ και το νερό. Με το που πάρει βράση το μείγμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ανακατεύουμε το κορν φλαόυρ με 3 κ.σ. νερό και το ρίχνουμε και αυτό στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα δοκιμάζοντας που και που για να δούμε ότι έχει φύγει η “αλευρίλα” που μπορεί να έχει η κρέμα.
  2. Όταν πήξει η κρέμα και πάρει ωραία καθαρή γεύση, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και αυτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάμε μέσα στην κρέμα τα μπισκότα, ανακατεύουμε ελαφρά το μείγμα μας και το ρίχνουμε σε ένα πυρίμαχο (20Χ30 εκ.). Φροντίζουμε να απλωθεί καλά.
  3. Χτυπάμε το εκχύλισμα βανίλιας με την φυτική σαντιγί και το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μίξερ. Μόλις σφίξει και έχει υφή σαν ένα ελαφρύ γιαούρτι η σαντιγύ μας, θα είναι έτοιμη. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από το γλυκό μας και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να δέσει.
περισσότερα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button