Καστοριά

Στο Ρυθμό της Πόλης: Δεν αξίζουν τέτοια τύχη… τα Ιουστινιάνεια τείχη !

 

Δυστυχώς, την απαράδεκτη αυτή εικόνα, παρουσιάζουν τα Ιουστινιάνεια τείχη στην πόλη μας.

Η εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο. Φυτρωμένα, χόρτα, δένδρα, φυτά, έχουν καλύψει τα τείχη, ενώ σε πολλά σημεία, έχουν φύγει οι πέτρες, με κίνδυνο κατάρρευσής τους, αλλού ακομπούν πάνω σ’ αυτά, σιδερένιες τάβλες και καφάσια, σε άλλα σημεία υπάρχουν κάτω απ’ αυτά κάδοι απορριμμάτων.

Κατά τα άλλα, οι προβολείς (που κι αυτοί σε λίγο θα καλυφθούν από τα χόρτα) φέγγουν πρός τα τείχη, για να αναδεικνύουν τί, κύριοι; Αυτές τις εικόνες ντροπής;

Αλλού τέτοια μνημεία, τα προστατεύουν, τα συντηρούν, τα ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΥΝ, εντάσσοντάς τα σε προγράμματα, όπως π.χ., εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020 μεταξύ των άλλων μνημείων σε νησιά του Βορείου Αιγαίου, το κάστρο της Χίου (Αποκατάσταση – Ανάδειξη χερσαίων τειχών).

Εμείς εδώ, τί κάνουμε κύριε Δήμαρχε; Νομίζουμε πώς θα πρέπει να φροντίσετε, ώστε τα Ιουστινιάνεια τείχη, που αποτελούν άλλο ένα μνημείο – σύμβολο για την Καστοριά,  να ενταχθούν το συντομότερο δυνατόν στο νέο ΕΣΠΑ.

Ψάξτε τη «δουλειά», δεν είναι κακό να ρωτάτε. Κακό είναι να υπάρχει άγνοια και αδιαφορία.

Μέχρι τότε όμως, φροντίστε να καθαριστούν τόσο τα ίδια, όσο και οι χώροι που τα περιβάλλουν, ώστε να αναδειχθούν όσο καλύτερα γίνεται, γιατί τέτοιες εικόνες, δεν περιποιούν τιμή για μιά τουριστική (θέλουμε να τη λέμε αλλά δυστυχώς δεν την βλέπουμε) πόληDSCF3552-667x500.jpgDSCF3556-667x500.jpgDSCF3557-667x500.jpgDSCF3558-667x500.jpg

fonikastorias.gr

περισσότερα
Back to top button