Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες – Τι ανάγκες έχουν προκύψει

prosfuges

Συγκινητική  ήταν η ανταπόκριση των Καστοριανών πολιτών στο κάλεσμα για βοήθεια στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στην πόλη μας , οι οποίοι, είτε μεμονωμένα , είτε ως μέλη ομάδων και συλλόγων συγκέντρωσαν ρουχισμό , παιχνίδια και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και τα παρέδωσαν στους υπεύθυνους των προγραμμάτων φιλοξενίας ,για να τα διανείμουν κι αυτοί με τη σειρά τους στους πολύπαθους φίλους μας.

Πραγματικά , η Καστοριά στέκεται αλληλέγγυα στα προβλήματα των Σύριων προσφύγων που ξεριζώθηκαν βίαια από την πατρίδα τους και οι ριπές του πολέμου ακόμα ηχούν στα αυτιά τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ ακούγεται συνεχώς από τα χείλη τους , ενώ δεν παραλείπουν να εκφράζουν  την ευγνωμοσύνη τους και οι συντονιστές του προγράμματος  για τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας στο δύσκολο έργο τους.

Ποιες είναι οι τωρινές ανάγκες των προσφύγων

Όπως μας ανακοίνωσε η υπεύθυνη ψυχολόγος , υπάρχει άμεση ανάγκη φαρμακευτικού υλικού , καθώς το νοσοκομείο δεν μπορεί να καλύψει τη φάρμακά τους – κάποια δε από αυτά είναι και δυσεύρετα.

Το νοσοκομείο παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη και η  συμπεριφορά του προσωπικού και των γιατρών απέναντι στους πρόσφυγες ασθενείς  είναι  πραγματικά αξιοθαύμαστη . Οι επισκέψεις όμως στο νοσοκομειο γίνονται καθημερινά και υπάρχει ανάγκη δύο αυτοκινήτων για να μεταφέρουν τους ασθενείς από το ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ στο νοσοκομείο και το αντίθετο, κατά τις πρωϊνές ώρες.

Επίσης, όσον αφορά τον ρουχισμό, χρειάζονται κυρίως φόρμες ανδρικές, γυναικείες και παιδικές, καθώς και μπουφάν για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες του επερχόμενου χειμώνα.

Όποιος θέλει να βοηθήσει, μπορεί να καλέσει στο ξενοδοχείο ΔΕΔΗΣ και να ζητήσει την υπεύθυνη ψυχολόγο για περισσότερες λεπτομέρειες.

Παρόλο που οι τοπικοί φορείς συνεχίζουν να αδιαφορούν για τα προβλήματα των προσφύγων, ανακυκλώνοντας συνεχώς τα ίδια ερωτήματα περί μη ενημέρωσής τους, οι πολίτες της Καστοριάς είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθούν άμεσα στην έκκληση για βοήθεια και θα δείξουν για μια ακόμη φορά την αμέριστη αλληλεγγύη τους.

 

 

περισσότερα
Back to top button