Υλικά
8 αβγά
8 κ.σ. αλεύρι
6 κ.σ. ζάχαρη
6 κ.σ. κακάο
4 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 φακελ. μπέϊκιν πάουντερ
1 βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάς στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη.
Ρίχνεις σε ένα πιάτο, το μπέϊκιν το αλεύρι , το κακάο ,βανίλια και τα ανακατεύεις .
Στην συνέχεια τα προσθέτεις στα χτυπημένα αβγά και τα ανακατεύεις με την σπάτουλα σιγά- σιγά.
Στο τέλος βάζεις και το καλαμποκέλαιο.
Βουτυρώνεις ένα ταψί Νο 34 Ρίχνεις το υλικό και το ψήνεις στους 180 βαθμ.20-25 λεπτά.
Εξαρτάται απο τον φούρνο σας.
ΣΙΡΟΠΙ 5΄λεπ.βρασ.
2 νεροπότηρα νερό
2 νεροπότηρα ζάχαρη
Τα σιροπιάζεις και τα δύο ζεματιστά [παντεσπάνι και σιρόπι] .
Μόλις φουρνίσεις το παντεσπάνι ,βάζεις αμέσως το σιρόπι να βράσει.
ΚΡΕΜΑ
2 τενεκεδάκια Μόρφατ
1 ζαχαρούχο
2 βανίλιες ή κονιάκ ”λίγο”
Τα χτυπάς όλα μαζί στο μίξερ και απλώνεις την κρέμα στο κρύο σιροπιαστό παντεσπάνι .
ΓΛΑΣΟ
200 γραμ. κουβερτούρα
120 γραμ νουνού αδειάλυτο
2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
Λιώνεις σε μπέν -μαρί όλα τα υλικά και απλώνεις το γλάσο στην τούρτα.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία