ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ [ΣΠΙΤΙΚΗ] 200 βαθμούς.
Υλικά
10 αβγά
3 κουτιά νουνού και 3 νερό
2 1/2 ή 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 βανίλια
ή ένα σφηνάκι λικέρ της αρεσκείας σου
ΚΑΡΑΜΕΛΑ
1 1/2 Φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
Ρίχνεις την ζάχαρη στο τηγάνι και σε σιγανή φωτιά να γίνει καραμέλα.
Αφού καραμελώσει το αδειάζεις στο ταψάκι όπου θα ρίξεις και το υλικό της κρέμας.
Εκτέλεση Κρέμας.
Ζεσταίνεις το γάλα στην φωτιά και λιώνεις την ζάχαρη.ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΜΑΤΙΣΤΕΙ.
.
Χτυπάς τα αβγά λίγο με το μίξερ και στραγγίζοντας με την σίτα τα ρίχνεις στο ζεστό γάλα.
Τα ανακατεύεις με το σύρμα χειρός και το αδειάζεις στο ταψί που είναι η καραμέλα και στον φούρνο σε μπαιν μαρί να ψηθεί..Το νερό στο μπαιν-μαρί να ειναι ζεστό .
Το ψήνεις 45΄λεπτά με μία ώρα.δοκιμάζεις αν το μαχαίρι βγει στεγνό έχει ψηθεί.
Καλή σας Επυτιχία
Μαρία
Σημείωση:
Γίνεται πολύ νόστιμη η συνταγή με πρόβειο γάλα. [απο το μαντρί] Θέλει 15 φλιτζάνια γάλα και 12 αυγά . Όλα τα υπόλοιπα υλικά όπως έχουν.