Άργος ΟρεστικόΕλλάδαΚαστοριά

Οδοιπορικό στην Αλμωπία με τη Cyberotsarka

 

Νέο άρθρο στη Cyberotsarka

Η φύση έχει κέφια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας αυτής, παντού έχεις κάτι να ανακαλύψεις, με κάτι να χαρείς, κάτι να μοιραστείς. Κι αν εξαιρέσουμε κάποιες φοβερές περιπτώσεις που αγγίζουν το θαύμα, όπως τα Μετέωρα ή το Ναυάγιο της Ζακύνθου, εν τέλει αυτό που κάνει την διαφορά σε έναν τόπο είναι οι άνθρωποί του.

Η αγάπη τους, η αγνή ενασχόληση με την περιοχή τους, η φιλοξενία και το χαμόγελο τους… Στο οδοιπορικό μας στην Αλμωπία λοιπόν συναντήσαμε ανθρώπους που το ’λεγε η καρδιά τους και μαζί ανακαλύψαμε κομμάτια της φύσης και της ιστορίας της περιοχής!

Η περιοχή της Αλμωπίας είναι μια μεγάλη καταπράσινη κοιλάδα που καλύπτει το βόρειο τμήμα του νομού Πέλλας, και η οποία περιστοιχίζεται (και περιλαμβάνει σημαντικά κομμάτια) από τους εντυπωσιακούς ορεινούς όγκους του Καϊμάκτσαλαν (δυτικά), Πινόβου (βόρεια) και Πάικου (ανατολικά).

Όλο αυτό το σκηνικό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να έχει έντονο το υγρό στοιχείο μιας που λειτουργεί σε ένα βαθμό ως λεκάνη απορροής των γιγάντων τριγύρω της. Ποταμοί, λιμνούλες, σπήλαια και φυσικά τα γνωστά σε όλους Ιαματικά Λουτρά της περιοχής (Πόζαρ) μαζί με το έντονο πράσινο στοιχείο συνθέτουν την εικόνα της Αλμωπίας.

Δείτε περισσότερα στο  cyberotsarka.gr

περισσότερα
Back to top button