Καστοριά

Συνταγή: Γαλλικό ρολό

20160726_210845

Γαλλικό ρολό από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Μέσα στους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη, προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο και την βανίλια. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε  σιγά σιγά την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο βουτυρωμένα και ψήνουμε στους 15 βαθμούς για 15 λεπτά. Χτυπάμε τη Μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και την απλώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι.

Τυλίγουμε προσεχτικά αφού παράλληλα ξεκολλάνε και το ρόλο από το αλουμινόχαρτο.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με σαντιγί.

 

erasitexnies.blogspot.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button