Γαλλικό ρολό από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
Μέσα στους κρόκους που έχουμε χτυπήσει με την ζάχαρη, προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο και την βανίλια. Αφού ενσωματωθούν τα υλικά προσθέτουμε σιγά σιγά την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε με κυκλικές κινήσεις με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί το οποίο έχουμε στρώσει με αλουμινόχαρτο βουτυρωμένα και ψήνουμε στους 15 βαθμούς για 15 λεπτά. Χτυπάμε τη Μόρφατ μέχρι να αφρατέψει και την απλώνουμε επάνω στο κρύο παντεσπάνι.
Τυλίγουμε προσεχτικά αφού παράλληλα ξεκολλάνε και το ρόλο από το αλουμινόχαρτο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή γαρνίρουμε με σαντιγί.