Τρόπος παρασκευής
Αλέθω τα δαμάσκηνα στο μούλτι, αφού τα έχω πλένει καλά …
Αρχίζω και μετράω
.
3 μπόλ αλεσμένα δαμάσκηνα
1 μπόλ ζάχαρη ή 3/4 του μπόλ
1 νεροπότηρο νερό
χυμό μισού λεμονιού [προαιρετικό]
Αφού βράσεις πρώτα 3-4΄λεπτά τα δαμάσκηνα με το νερό, προσθέτεις την ζάχαρη και σιγά- σιγά η μαρμελάδα αρχίζει να βράζει, μέχρι να δέσει.
Σε Μέτρια φωτιά θέλει βράσιμο και συνέχεια θέλει ανακάτωμα για να μη κολλήσει.
Στο τέλος ρίχνεις τον χυμό λεμονιού,και αφού είναι έτοιμη την βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα.
Θέλει πολύ προσοχή να μη δέσει πολύ.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία