ΚαστοριάΠαλαιά Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μπελαμάντζα

sutnages copy

Το φαγητό των παππούδων μας 

Η συνταγή μου είναι για 4 μερίδες

Υλικά
Αλεύρι, αυγά ,φέτα τυρί, φρέσκο βούτυρο, κόκκινο πιπέρι
Για μία μερίδα,θέλει, ένα αυγό και μία κοφτή κ.σ. αλεύρι

Πρώτη διαδικασία
Σε ένα τηγάνι καίω το φρέσκο βούτυρο [1 κ. σ.] και προσθέτουμε μία γεμάτη χούφτα φέτα τυρί να τηγανιστεί, λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά ρίχνουμε ένα κουταλάκι κοφτό κόκκινο πιπέρι και το αδειάζουμε σε ένα πιάτο

Δεύτερη διαδικασία
Χτυπάω τα 4 αυγά,
4 κ.σ. κοφτές αλεύρι
1 νεροπότηρο νερό, στο μούλτι και τα ρίχνω στο ίδιο τηγάνι που τηγάνισα το τυρί.
Σε σιγανή φωτιά το μαγειρεύω, ρίχνοντας και επιπλέον νερό, και το ανακατεύω να γίνει ρευστό όπως το μακάλο.
Αφού  έχει αρχίσει να βράζει προσθέτω τριμμένη φέτα με το χέρι και ανακατεύω, μία δύο βράσεις και το αδειάζω στα πιάτα.
Στο τέλος με ένα κουτάλι βάζω από πάνω σε κάθε πιάτο, από το τηγανιτό τυρί με κόκκινο πιπέρι και το σερβίρω.
Θέλει προσοχή να μη γίνει πολύ πηχτό.

Σημείωση: Αν θέλετε αντί για τυρί να ρίξετε μυζήθρα.

Καλή σας όρεξη
Μαρία

 

 

 

 

 

περισσότερα
Back to top button