Ετοιμάζουμε σπιτική σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 800 γρ. φρέσκες, ώριμες ντομάτες (ή ντοματάκια κονσέρβας)
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 – 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
- λίγο θρούμπι
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι. Ρίχνετε στη συνέχεια τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα 1′-2′.Σβήνετε με το κρασί.
- Προσθέτετε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, το θρούμπι, τη ζάχαρη και τη μελιτζάνα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να λιώσει η μελιτζάνα και να δέσει η σάλτσα.