Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε και ψήνετε τα σου σύμφωνα με τη βασική συνταγή. Τα κόβετε εγκάρσια στη μέση και τα γεμίζετε με έτοιμο παγωτό ή μ’ αυτό που θα ετοιμάσετε σύμφωνα με τη σπιτική συνταγή μας. Τα σκεπάζετε με τα καπάκια τους και τα τοποθετείτε σε πιατέλα φτιάχνοντας ένα βουναλάκι. Αφήνετε την πιατέλα στην κατάψυξη όση ώρα ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας.
- Για τη σάλτσα σοκολάτας βράζετε στη φωτιά το γάλα με την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα, προσθέτετε το βούτυρο ανακατεύοντας και σερβίρετε τα σου περιχυμένα με τη σάλτσα σοκολάτας.