ΚαστοριάΝεστόριο

River Party: Ο θεατής δεν έχει πάντα δίκιο

27f71e49-73cd-44de-aabd-2296606f32161470405721

Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα που με βρίσκει στο River Party, Σάββατο πρωί-πρωί φορτώνω αυτοκίνητο και κατεβαίνω προς Αστακό για να περάσω Κεφαλονιά απέναντι, για το Saristra Festival. Άλλο στυλ, άλλο ύφος εκεί.
Ωραίες είναι αυτές οι αλλαγές στις μουσικές, από τον Μαραβέγια και τους Locomondo στους Planet Of Zeus. Και από κοντά και τα ταξίδια εννοείται, διπλή ευχαρίστηση.
Μου την έπεσαν λοιπόν κάποιοι για όσα έγραφα χθες, ΕΔΩ, για το River. Ειρωνεύτηκαν που το παρομοίασα με το Glastonbury – τηρουμένων των αναλογιών, μην εξηγούμε και τα αυτονόητα. Τυγχάνει βέβαια να έχω πάει και στα δύο, οπότε μπορώ να κρίνω. Το River αποτελεί μικρογραφία του Glasto, μέχρι και λασπωμένους είδαμε σήμερα στο Νεστόριο.
Ένας άλλος μου γράφει: «Κανελλόπουλε, σε κάθε αυτοκίνητο που μπαίνει στο river party γίνεται εξονυχιστική έρευνα από τους σεκιουριτάδες των διοργανωτών να βρουν τις πίτες, τον τραχανά της μαμάς και το τσίπουρο του παππού… το τσιγαριλίκι σε πείραξε;». Τον καταλαβαίνω, αλλά δεν συμφωνώ. Άλλωστε κι εμείς φάγαμε και ήπιαμε και δικά μας και από το φεστιβάλ, έξω και μέσα. Σε ποιο άλλο φεστιβάλ του εξωτερικού όμως δεν συμβαίνει το ίδιο;
Ναι, είναι πια όλα δύσκολα και για όλους μας, σύμφωνοι, αλλά πρέπει και τα φεστιβάλ να ζήσουν. Δείτε και την ανακοίνωση του Saristra για τα μπαρ στο χώρο: «Στο χώρο λειτουργεί όλες τις ώρες αναψυκτήριο bar για τις ανάγκες των επισκεπτών με μπύρα, ποτά, κοκτέιλ και snacks σε προσιτές τιμές- υποστηρίξτε έτσι την αφιλοκερδή πρωτοβουλία του φεστιβάλ ώστε να γίνει βιώσιμο».
Το River είναι πολύ φθηνό (50 ευρώ μόνο το εισιτήριο για 5 μέρες με πολλούς μεγάλους καλλιτέχνες!), το Saristra είναι δωρεάν, εντάξει, κάπως πρέπει να ζήσουν κι αυτοί που τα διοργανώνουν, έτσι δεν είναι; Να βγάλουν κάποια έσοδα από την κατανάλωση. Να καλύψουν το κόστος, τουλάχιστον. Ειδάλλως δεν θα έχουμε πια φεστιβάλ.
Οι συναυλίες πάνε χάλια φέτος στην επαρχία, αν δεν βοηθήσουμε όλοι με όποιον τρόπο μπορούμε του χρόνου θα βλέπουμε ελάχιστα πράγματα. Σκεφτείτε να μη γινότανε ξανά το River Party, τι θα λέγαμε τότε; Να προσθέσω κάτι κι ας πέσετε να με φάτε: το εισιτήριο θα έπρεπε να είναι πιο ακριβό. Στα 60-70 ευρώ σίγουρα.
Πέμπτη ο Αλκίνοος (φωτογραφία) ήταν όλα τα λεφτά. Πως τα κατάφερε και ξεσήκωσε την πιτσιρικαρία μόνο με τα έγχορδα, είναι αξιοθαύμαστο, Αγγελάκας και Μάλαμας γνωστοί και μη εξαιρετέοι, τους απόλαυσαν όσοι τους αγαπάνε. Έχουν πολύ φανατικό κοινό άλλωστε. Ενώ και οι Koza Mostra παρουσίασαν κάτι πολύ ιδιαίτερο που δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι (μάλλον μου αρέσει). Χόρευαν όλοι εννοείται. Αυτό μετράει.

Τα λέμε το Σαββατοκύριακο από Κεφαλονιά, πάω να βρω μία εκλεκτή παρέα που θα έχει να ακούσει πολλά.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button