Υλικά συνταγής
- 1 κιλό κολοκυθάκια τριμμένα, στυμμένα καλά
- 2 αυγά
- 500 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 200 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. γιαούρτι Total 2%
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κυβάκια
- αλάτι, πιπέρι, φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ανακατεύουμε καλά σε μεγάλο μπολ τα κολοκυθάκια, τα αυγά, δύο φλιτζάνια τυρί, το λάδι, το γιαούρτι, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Σιγά σιγά ρίχνουμε και το αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει μαλακός χυλός.
- Αλείφουμε ένα ταψάκι με λίγο λάδι και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο τυρί, μοιράζουμε στην επιφάνεια το βούτυρο σε τα κομματάκια και ψήνουμε για 55 λεπτά περίπου, μέχρι η πίτα να ψηθεί καλά και να ροδίσει. Αν χρειαστεί, σκεπάζουμε με λίγο αλουμινόχαρτο στη μέση του ψησίματος.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Ωραία ιδέα που αντλεί την έμπνευσή της από τις παραδοσιακές αλευρόπιτες ή ζυμαρόπιτες -από την ιστοσελίδα με συνταγές της ΦΑΓΕ.