Ελλάδα

Φτιάχνουμε γρανίτα με καρπούζι και παγωτό

granita_karpouzi_cf9ba736d4f0b2f1712f84a39c86cd51Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. καρπούζι (χωρίς τα κουκούτσια και τις φλούδες, καθαρό βάρος)
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 4 μπάλες παγωτό γιαούρτι ή κρέμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε το νερό και τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα για 7΄-8΄ μέχρι να γίνουν σιρόπι ελαφρύ. Αφήνετε  το σιρόπι να κρυώσει. Κόβετε σε κομμάτια το καρπούζι και τα  πολτοποιείτε στο μπλέντερ μαζί με το σιρόπι. Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για παγάκια και τις βάζετε στην κατάψυξη  για 12 ώρες.
  2. Την ώρα του σερβιρίσματος, πολτοποιείτε τα παγάκια στο μπλέντερ και γεμίζετε 4 ποτήρια που έχετε βάλει στην κατάψυξη να παγώσουν. Από πάνω γαρνίρετε κάθε ποτήρι με μια μπάλα παγωτό

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button