Κεφτεδάκια στο τηγάνι από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι
2 αυγά
2 φέτες ψωμί (μουλιασμένο και στραγγισμένο απο το νερό)
μισό φλιτζ.φρυγανιά τριμμένη(ίσως και λιγότερο)
1 κουτ.γλυκ. κέτσαπ
1 κουτ.γλυκ. μουστάρδα
1 σφηνάκι ούζο
μαιντανο
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε ένα μπολ τον κιμά μου. Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρεμμύδι μου ψιλοκομμένο και κατόπιν το προσθέτω στην κιμά.
Ρίχνω διαδοχικά τα αυγά,την φρυγανιά,το ψωμί καλά στραγγισμένο από το νερό (στα σουτζουκάκια το μουλιάζω σε κόκκινο κρασί, ενώ στα μπιφτέκια σε γάλα) την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το ούζο, τον μαϊντανό και αλάτι-πιπέρι.
Τοποθετώ το μείγμα μου στο ψυγείο για 30 λεπτά μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.
Σε τηγάνι ρίχνω μπόλικο λάδι να κάψει και αφού κάνω τον κιμά μου μικρά κεφτεδάκια είτε τα τηγανίζω έτσι είτε τα περνάω από αλεύρι.Τηγανίζω τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν(αν τους βάλετε σε μπόλικο λάδι θα κοκκινίσουν ομοιόμορφα από παντού γιατί επιπλέουν και δεν χρειάζονται απλά γύρισμα από κάθε πλευρά).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ