Αθλητικά

Πέντε νέα αθλήματα στο Τόκιο το 2020

surfΤο πράσινο φως για την ένταξη πέντε νέων αθλημάτων στο Ολυμπιακό πρόγραμμα των Αγώνων του Τόκιο το 2020 άναψε το εκτελεστικό συμβούλιο της ΔΟΕ την Τετάρτη.

Αν εγκριθεί και τυπικά η ένταξη των συγκεκριμένων αθλημάτων τον Αύγουστο στη σύνοδο που θα γίνει στο Ρίο, αυτό σημαίνει πως στο Τόκιο θα εμφανιστούν 18 νέα αγωνίσματα και 474 νέοι αθλητές. Όπως και τα υπόλοιπα 28, τα νέα αθλήματα προωθούν την ισότητα των φύλων καθώς κάθε ένα περιλαμβάνει τον ίδιο αριθμό ανδρικών και γυναικείων ομάδων.

Το μπέιζμπολ αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο επιτυχημένα αθλήματα στο Ολυμπιακό πρόγραμμα του Τόκιο λόγω της μεγάλης δημοφιλίας του στη χώρα. Ακόμα δεν είναι γνωστό αν θα επιτραπεί σε επαγγελματίες Αμερικανούς αθλητές του μπέιζιμπολ να πάρουν μέρος. Το μπέιζμπολ και το σοφτμπολ εμφανίστηκε για τελευταία φορά σε Αγώνες στο Πεκίνο το 2008. Στο Τόκιο θα διαγωνιστούν έξι ανδρικές και έξι γυναικείες ομάδες.

Όσον αφορά στο σέρφινγκ, θα πάρουν μέρος 20 αθλητές και 20 αθλήτριες με τους διοργανωτές να εκφράζουν την πεποίθησή τους πως το άθλημα θα φιλοξενηθεί σε θάλασσα και όχι σε χώρο με τεχνητά κύματα.

Το σκέιτμπορντ ήταν το άθλημα που προκάλεσε τις μεγαλύτερες διαμάχες μεταξύ των διεθνών ομοσπονδιών που το εκπροσωπούν. Ωστόσο ξεπεράστηκαν και πλέον 20 αθλητές και 20 αθλήτριες αναμένεται να πάρουν μέρος στους Αγώνες σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα.

Στο καράτε θα υπάρχει ανδρικό και γυναικείο αγώνισμα για το «κάτε» και τρεις κατηγορίες ανάλογα με το βάρος για το «κουμίτε».

Η αναρρίχηση θα περιλαμβάνει τρία διαφορετικά αγωνίσματα. Τα νέα αθλήματα που θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του Τόκιο δεν είναι δεσμευτικά για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάθε διοργανώτρια πόλη μπορεί να προτείνει αθλήματα που έχουν απήχηση στη χώρα τους και θεωρεί πως θα συμβάλλουν στην επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων.

του Στέφανου Σουλιώτη

sportsfeed.gr

περισσότερα
Back to top button