Άργος ΟρεστικόΚαστοριάΝεστόριο

Στον δρόμο για τις λειτουργικές υπεραριθμίες και τα λειτουργικά κενά στον νομό Καστοριάς

daskalossholeio
Στη συνεδρίαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου εκτός από τις οριστικές τοποθετήσεις και τη βελτίωση θέσης των εκπαιδευτικών έγινε και μία πρώτη κουβέντα για τη λειτουργία των σχολείων -Δημοτικών και Νηπιαγωγείων- τη νέα σχολική χρονιά.

Από μία πρώτη ματιά προκύπτει ότι στα Νηπιαγωγεία τα πράγματα είναι σχετικά καλά. Οι συναδέλφισσες που θα βγουν λειτουργικά υπεράριθμες επαρκούν για τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν και πιθανότατα -αν δεν προκύψουν απρόοπτα- τα Νηπιαγωγεία θα μπορέσουν να λειτουργήσουν χωρίς κενά και χωρίς το φόβο της αναπλήρωσης σε μία άδεια κάποιας συναδέλφου.

Στους δασκάλους τα πράγματα είναι περισσότερο μπλεγμένα. Η μείωση του ωραρίου -με τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου- θα οδηγήσει στο να βγουν περισσότεροι λειτουργικά υπεράριθμοι συνάδελφοι από σχολεία που μέχρι τώρα δεν υπήρχε αυτό το θέμα.
Τα σχολεία της Καστοριάς δείχνουν ότι θα έχουν τα περισσότερα λειτουργικά κενά ενώ στα υπόλοιπα σχολεία η κατάσταση ανάμεσα σε λειτουργικά κενά και λειτουργικές υπεραριθμίες είναι μοιρασμένη.
Τα κενά για τις αποσπάσεις θα είναι λίγα -δύο με τρία- και για να έρθουν περισσότεροι συνάδελφοι στον νομό μας θα πρέπει αντίστοιχα να φύγουν κάποιοι συνάδελφοι σε άλλους νομούς.

Επίσημα τα λειτουργικά κενά -μην ξεχνάμε και τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ οι οποίες μπορούν να αλλάξουν την υπάρχουσα εικόνα- θα γίνουν γνωστά γύρω στα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια θα ζητηθεί από τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν αν επιθυμούν ή όχι να βγουν λειτουργικά υπεράριθμοι από τα σχολεία στα οποία θα υπάρχουν λειτουργικές υπεραριθμίες.
Είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσω ότι δήλωση κάνουν όλοι οι εκπαιδευτικοί (δασκάλες και δάσκαλοι) του σχολείου για το αν επιθυμούν να βγουν ή όχι υπεράριθμοι.

Αν κανένας εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να βγει υπεράριθμος τότε υπεράριθμος (ή αντίστοιχα υπεράριθμοι αν είναι περισσότεροι από ένας) βγαίνει εκείνος που έχει πάρει τελευταίος (ή αντίστοιχα τελευταίοι) την οργανική του θέση.
Αν αυτοί που θέλουν να βγουν υπεράριθμοι είναι περισσότεροι από τις υπεραριθμίες που έχει το σχολείο, τότε υπεράριθμοι βγαίνουν αυτός (ή αυτοί) που έχουν τα περισσότερα μόρια μετάθεσης.

Να θυμάστε ότι οι υπεράριθμοι έχουν προτεραιότητα πρώτα στα σχολεία της ομάδας στην οποία ανήκει το σχολείο τους.
Μετά πάμε στα σχολεία όμορων ομάδων (όλες στην Καστοριά είναι όμορες) και συγκρίνονται με τους άλλους υπεράριθμους.
Αυτά σαν μία πρώτη ενημέρωση θα πούμε περισσότερα όταν πλησιάζει ο καιρός για τις υπεραριθμίες και τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Για όσους ξεχάσατε την ομάδα του σχολείου σας:
ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

1η ΟΜΑΔΑ: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο Δ.Σ. Καστοριάς, Ειδικό Δ.Σ. Καστοριάς.

2η ΟΜΑΔΑ: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Δ.Σ. Άργους Ορεστικού, Δ.Σ. Ασπροκκλησιάς, Δ.Σ. Κωσταραζίου.

3η ΟΜΑΔΑ: Δ.Σ. Διποταμίας, Δ.Σ. Επταχωρίου, Δ.Σ. Κολοκυνθούς, 1ο, 2ο Δ.Σ. Μανιάκων, Δ.Σ. Μεσοποταμίας, Δ.Σ. Νεστορίου, Δ.Σ. Ν. Οικισμού, Δ.Σ. Οινόης, Δ.Σ. Χιλιοδέντρου.

4η ΟΜΑΔΑ: Δ.Σ. Δισπηλιού, Δ.Σ. Κορησού, Δ.Σ. Μαυροχωρίου, Δ.Σ. Πολυκάρπης, Δ.Σ. Τοιχιού.

 

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1η ΟΜΑΔΑ: 1ο-8ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο Νηπ. Καστοριάς, Ειδικό Νηπ. Καστοριάς, Νηπ. Κεφαλαρίου,.

2η ΟΜΑΔΑ: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο Νηπ. Άργους Ορεστικού, Νηπ. Αμπελοκήπων, Νηπ. Ασπροκκλησιάς, Νηπ. Κωσταραζίου.

3η ΟΜΑΔΑ: Νηπ. Διποταμίας, Νηπ. Καλοχωρίου, Νηπ. Κολοκυνθούς, Νηπ. Λεύκης, 1ο, 2ο, 3ο Νηπ. Μανιάκων, 1ο, 2ο Νηπ. Μεσοποταμίας, Νηπ. Νεστορίου, Νηπ. Ν. Οικισμού, Νηπ. Οινόης, Νηπ. Πενταβρύσου, Νηπ. Χιλιοδέντρου.

4η ΟΜΑΔΑ: Νηπ. Δισπηλιού, Νηπ. Κορησού, Νηπ. Μαυροχωρίου, Νηπ. Πολυκάρπης, Νηπ. Τοιχιού.

Όλες οι ομάδες είναι όμορες μεταξύ τους.
Γαπκιάδης Γιώργος

 

gapkiadisgiorgos.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button