Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

fouit.gr: Ο Δήμος Καστοριάς είναι ο μοναδικός που δέχεται το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων

9qIy9KtΟ μοναδικός Δήμος της Δυτικής Μακεδονίας ο οποίος εισηγήθηκε θετικά στην Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ), σε αντίθεση με όλη την Δυτική Μακεδονία όπως αυτή εκφράστηκε στην προχθεσινή ομόφωνη αρνητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ο Δήμος Καστοριάς!

Δείτε την απόφαση του Δήμου Καστοριάς ΕΔΩ

 

 

Η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή μας: “Αμίαντο μόνο – από την περιοχή μας – στα ΜΑΒΕ και τίποτα άλλο στα Ορυχεία – Δυνατότητα ενταφιασμού αμιάντου κι από άλλες περιοχές (εκτός Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, με την προϋπόθεση αντιστοίχως επικίνδυνα απόβλητα από την περιοχή μας να μεταφέρονται αλλού” . Το θέμα συζήτησης αφορούσε τη γνωμοδότηση του περιφερειακού συμβουλίου επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικινδύνων Αποβλήτων (ΕΣΔΕΑ).

Δείτε τα σχετικά βίντεο από την απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου και  τις δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας κα Παναγιωτίδου. (η απόφαση εδώ)

ρεπορτάζ fouit.gr με βίντεο από kozan.gr

περισσότερα
Back to top button