Ελλάδα

Τρία αλκοολούχα ποτά με λίγες θερμίδες και πώς θα τα «κάψετε»

a59c9e5033b02e73d31861d93fef4901_LΕάν βρίσκεστε σε φάση δίαιτας, πέρα από το να τρώτε υγιεινά και ισορροπημένα, πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε τις «άδειες» θερμίδες, δηλαδή τις θερμίδες που δεν συνοδεύονται από θρεπτική αξία, όπως αυτές των αλκοολούχων ποτών.

Επειδή όμως είναι καλοκαίρι και σίγουρα θα θελήσετε κάποια στιγμή στις διακοπές σας να απολαύσετε ένα ποτό, δείτε ποιες είναι οι τρεις καλύτερες επιλογές σας αλλά και πώς μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες που θα πάρετε.

AdTech Ad

1. Μεγάλο ποτήρι κόκκινο κρασί – 200 θερμίδες

Το κόκκινο κρασί είναι από τα πιο υγιεινά αλκοολούχα ποτά, αφού παρέχει σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν την καρδιά και προλαμβάνουν τη φθορά των αρτηριών.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες κάνοντας 60 βαθιά καθίσματα.

2. Σαμπάνια – 84 θερμίδες

Η σαμπάνια είναι μια καλή επιλογή εάν έχετε… ακριβά γούστα, αφού σερβίρεται σε μικρό ποτήρι και επομένως θα είναι πιο εύκολο να ελέγξετε πόσο πίνετε.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες με 10 λεπτά τρέξιμο.

3. Βότκα με σόδα και λεμόνι – 100 θερμίδες

Οι χυμοί και τα αναψυκτικά που προστίθενται στη βότκα, στο τζιν, στην τεκίλα και σε άλλα παρόμοια ποτά αυξάνουν εκθετικά το σύνολο των «άδειων» θερμίδων. Προτιμήστε λοιπόν να απολαύσετε το ποτό σας με λίγη σόδα και μια φέτα φρέσκο λεμόνι.

Μπορείτε να κάψετε τις θερμίδες με 30 λεπτά χαλαρό περπάτημα.

Πηγή: Mail Online

onmed.gr

περισσότερα
Back to top button