Ελλάδα

Κεφτέδες παραδοσιακοί με δυόσμο

keftedesmediosmo_9e30283f948c056629d6cae6ad9420dcΥλικά συνταγής

  • κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός) 1 κιλό
  • δυόσμος 1 ματσάκι, ψιλοκομμένος
  • ψωμί 2 φέτες μπαγιάτικο ή ένα μεγάλο παξιμάδι σταρένιο
  • κρεμμύδια 2 ξερά, ψιλοκομμένα
  • αυγά 2
  • ντομάτα 1 μικρή, τριμμένη στο ρεντέ
  • ξίδι 1 κουταλιά του γλυκού
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, αφού πρώτα έχετε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί ή το παξιμάδι. Ζυμώνετε για αρκετή ώρα, μέχρι να αναμειχτούν καλά τα υλικά.
  2. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 1 ώρα, σκεπασμένο με διάφανη μεμβράνη. Πλάθετε τους κεφτέδες στο μέγεθος που θέλετε, τους αλευρώνετε έναν έναν και τους τηγανίζετε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο.
  3. Μόλις αρχίσουν να ροδίζουν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τους σιγοψήνετε, γυρίζοντάς τους τακτικά. Τους βγάζετε από το τηγάνι και τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί προτού τους σερβίρετε.

Mix & Match

Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες -δεν είναι κι ο Σεπτέμβρης καλοκαίρι;- τη ρετσίνα την έχω νούμερο ένα στις προτιμήσεις μου. Πόσο μάλλον όταν στο τραπέζι σερβίρεται τηγανιτό και μάλιστα μυρωδάτο κι αρωματικό. Οι πραγματικά καλές ρετσίνες μπορεί να είναι λίγες, μοσχοβολούν όμως Ελλάδα κι αυτό τις κάνει αχώριστες με τους μεζέδες μας.

Απολαύστε με

  • Λευκό κρασί

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button