ΕκδηλώσειςΚαστοριά

4ο μπαζάρ χειροποίητων δημιουργιών στο καφενείο «ο Ανθός» στην Καστοριά (φωτογραφίες)

be950efec134c74806ce84539f08cd33_XL

Σε πολύ φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το 4ο μπαζάαρ χειροποίητων δημιουργιών στο καφενείο «ο Ανθός» την Τετάρτη 29 Ιουνίου, με πλήθος ειδών όπως κεραμικά, κοσμήματα, διακοσμητικά, αξεσουάρ, καλλυντικά, εδεσμάτα, τσάντες, πλεκτά κ.α.

 

Στη διοργάνωση συμμετείχαν παλιοί και νέοι εκθέτες με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μια υπέροχη εκδήλωση με σπιτική λεμονάδα και ωραία ακούσματα σε έναν χώρο φτιαγμένο με μεράκι και φυσικά υλικά, μία διαφορετική νότα στο κέντρο της πόλης της Καστοριάς.

Εκεί συναντήσαμε τους εκθέτες που κατά βάση ήταν νέα παιδιά με οικολογική συνείδηση. Πήραμε ιδέες κεραμικής, ντεκουπάζ, ραπτικής, πλεξίματος, μακραμέ. Μας ενημέρωσαν για  τα διάφορα βότανα της περιοχής μας και τις ιδιότητές τους, για τον τρόπο παρασκευής σαπουνιών και κεραλοιφών με αγνά υλικά όπως ελαιόλαδο, πρόπολη, φυσικό κερί μέλισσας καθώς και για τη δημιουργία χειροποίητων κοσμημάτων από επεξεργασμένο πηλό, ξύλο, ύφασμα και την κατασκευή χειροποίητων μουσικών οργάνων.

Μιλήσαμε για εναλλακτικούς τρόπους απασχόλησης  και πήραμε συμβουλές από τους συμμετέχοντες για το πώς μπορεί κάποιος να ξεκινήσει και να ανακαλύψει τα οφέλη της δημιουργίας μέσα από την τέχνη, τη μουσική και την επαφή με την φύση, ανανεώνοντας παράλληλα το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Αναστασία Γιαννουλοπούλου

3o mpazaar anthos

 

sentra.com.gr

 

 

περισσότερα
Back to top button