Υλικά συνταγής
- Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κρόκος αβγού
- Για τη γέμιση
- ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι
- 50 γρ. μπέικον
- 1 κρόκος
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 100 γρ. γραβιέρα
- 1 κοφτό κουταλάκι πάπρικα
- αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε μια μαλακή ζύμη με όλα τα υλικά και όσο νερό παίρνει. Σε μια μπασίνα ανακατεύετε το στραγγιστό γιαούρτι με το ψιλοκομμένο μπέικον, τον κρόκο, το κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τη γραβιέρα τριμμένη και την πάπρικα.
- Ανοίγετε λεπτά φύλλα στρογγυλά σε μέγεθος μικρής πίτσας. Απλώνετε μια λεπτή στρώση από τη γέμιση και ψήνετε σε πολύ δυνατό φούρνο για μόνο μερικά λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.