Καστοριά

Σύσκεψη φορέων με τον Σωτήρη Αδαμόπουλο για τις αρκούδες σε κατοικημένες περιοχές

2-20

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την εμφάνιση αρκούδων  σε κατοικημένες περιοχές της Καστοριάς, ήταν το θέμα σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι  στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη  Σωτήρη  Αδαμόπουλου.

Στη σύσκεψη που έγινε μετά από πρόταση της  Διεύθυνσης  Δασών, πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι  φορείς.

Αποφασίστηκε να γίνει καταγραφή των προβλημάτων και στη συνέχεια, να  συνταχθεί ένα υπόμνημα το οποίο θα σταλεί στην αρμόδια επιτροπή.

1

«Το υπουργείο αποφάσισε και έχει  ιδρύσει μια ομάδα άμεσης επέμβασης όπως είχαμε προτείνει πριν από  δυο χρόνια στην εισήγηση της επιτροπής τότε.

Σε αυτή συμμετέχουν η Κτηνιατρική υπηρεσία, η Καλλιστώ, Αστυνομία και η Διεύθυνση  Δασών.

Υπάρχουν όμως προβλήματα όσο αφορά τη  δράση αυτής της ομάδας. Η ομάδα δεν φαίνεται να  χρηματοδοτείται από πουθενά. Δεύτερον,  δεν έχει τα αποτρεπτικά και προληπτικά μέσα για την αντιμετώπιση ενός περιστατικού.

Να πούμε ότι δεν καλύπτεται κι από τον νόμο; Ότι δεν μπορεί να  έχει κάποιο όπλο έστω και αναισθητικό; Ότι δεν μπορεί να έχει οποιοδήποτε άλλο μέσο; Ότι δεν μπορεί να έχει κάποιο όχημα γιατί δεν μπορεί να καλύψει τα καύσιμα; Ότι η ομάδα αποτελείται από πολλά άτομα γιατί θα είναι άμεσης επέμβασης.

Είναι απλό να  βγάζουμε ένα  χαρτί και να λέμε εντάξει συγκροτούμε την ομάδα.

Θα τα καταγράψουμε όλα αυτά,  θα κάνουμε ένα υπόμνημα, θα το δούμε με τα μέλη της επιτροπής  και θα  το στείλουμε στην κεντρική επιτροπή η οποία  θα τα αξιολογήσει και  αν μπορέσει να αντιμετωπιστεί στη  βάση του το πρόβλημα γιατί με αερολογίες και προτάσεις δεν μπορούμε να δουλέψουμε», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Σωτήρης Αδαμόπουλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  κατά το τελευταίο  διάστημα σημειώθηκαν περιστατικά εμφάνισης αρκούδων σε κατοικημένες περιοχές  ενώ σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν ζημιές σε ζώα και σε καλλιέργειες.

Ελένη Ψωμαδάκη

 

fonikastorias.gr

περισσότερα
Back to top button