Υλικά συνταγής
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 6 αυγά
- το ξύσμα μισού πορτοκαλιού
- 3-4 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο γάλα
- 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- Για το γαρνίρισμα
- σαντιγί
- κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
- Σπάζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τη βάζετε σε μικρό κατσαρολάκι μαζί με 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύετε σε μπεν μαρί μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα, το ζαχαρούχο γάλα και το κονιάκ και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτετε έναν έναν τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας πάντα. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενσωματώνετε στο προηγούμενο μείγμα με απαλές κινήσεις. Μοιράζετε τη μους σε 6 μπολ ή ποτήρια, αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με σαντιγί και λίγο κακάο σκόνη.