Υλικά συνταγής
- 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
- 60 γρ. αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
- 6 αχλάδια (ή μήλα)
- 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
- ο χυμός ½ λεμονιού
- 260 γρ. ζάχαρη ξανθή
- 300 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη se σαντιγί
- 260 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 60 γρ κουβερτούρα σοκολάτα τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
Εκτέλεση συνταγής
- Θρυμματίζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα ανακατεύετε με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Καθαρίζετε τα αχλάδια ή τα μήλα από τα κουκούτσια και τα κόβετε σε φέτες. Ζεσταίνετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο και το χυμό λεμονιού ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτετε τις φέτες των αχλαδιών ή των μήλων και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
- Κόβετε το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 6 τετράγωνa κομμάτια και τα βάζετε σε ταψί. Τα πασπαλίζετε με αμύγδαλα και την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψήνετε για 20΄μέχρι να ροδίσουν. Αναμειγνύετε τη σαντιγί με το ζαχαρούχο γάλα χτυπώντας με το μίξερ.
- Φτιάχνετε 4 μεγάλα τετράγωνα μιλφέιγ χρησιμοποιώντας για το καθένα 3 τετράγωνα κομμάτια σφολιάτας. Ανάμεσα στο κάθε φύλλο μοιράζετε ένα μέρος απ’ την κρέμα, την τριμμένη σοκολάτα και τα καραμελωμένα φρούτα, φυλώντας -αν θέλετε- και λίγα για το γαρνίρισμα της κορυφής.