ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ
Παντεσπάνι
6 αβγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ. τσαγιού αλεύρι
3 κ.σ. κοφτές κακάο
1 μπεϊκιν πάουντερ
Εκτέλεση
Χτυπάς τα αβγά με την ζάχαρη στο μίξερ καλά.
Ρίχνεις, το αλεύρι , το κακάο, το μπεϊκιν, όπου τα έχεις ανακατώσει σε ένα πιάτο.
Τα ανακατώνεις με την σπάτουλα και ρίχνεις το υλικό στο ταψί, αφού πρώτα έχεις στρώσει λαδόκολλα.
Το ψήνεις μισή ώρα στους 180 βαθμ. 30 Νο ταψί
Κρέμα
3 κούπες τσαγιού γάλα
3 κ.σ. ζαχαρη
4 κ.σ.κοφτές κορν φλάουρ
1 κουβερτούρα
Εκτέλεση
Βάζεις το γάλα με την ζάχαρη να βράσει.
Στην συνέχεια ρίχνεις το κορν φλάουρ όπου το έχεις λιώσει νωρίτερα σε λίγο γάλα
Ανακατώνεις γρήγορα.για να μη κολλήσει.[ σε σιγανή φωτιά] Αφού πήξει το κατεβάζεις απο την φωτιά, ρίχνεις την κουβερτούρα, και ανακατώνεις να λιώσει.
Αφήνεις την κρέμα να κρυώσει και μετά συναρμολογείς την τούρτα
Γλάσο
2 κ.σ. βιτάμ
5 κ,σ, γάλα
4 κ.σ. νερό
1 κούπα τσαγιού άχνη
1 κουβερτούρα ”ΙΟΝ”
Εκτέλεση
Όλα μπλούμ στην κατσαρόλα και στην σιγανή φωτιά να λιώσουν και ανακατώνεις να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις αρχίζει και κρυώνει το ρίχνεις στην τούρτα.
Είναι πεντανόστιμο γλάσο.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία
ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Η Προσευχή είναι το κλειδί του ουρανού. Ανεβαίνει η δέησις του ανθρώπου και κατεβαίνει το έλεος του Θεού
Ι. Αυγουστίνος