ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: Η εκδήλωση για το ασφαλιστικό με τον εργατολόγο Δημήτρη Μπούρλο (φωτογραφίες – βίντεο)

Το νέο ασφαλιστικό και οι εργασιακές σχέσεις ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στην Καστοριά, με ομιλητή τον εργατολόγο Δημήτρη Μπούρλο, τον οποίο παρουσίασε στο κοινό ο πρόεδρος του τοπικού οργάνου, Σταύρος Νικολάου.

 

Ο κ. Μπούρλος πραγματοποίησε μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, οι οποίες ισχύουν από τον περασμένο Μάιο και οι οποίες καθορίζουν το μέλλον όλων των εργαζομένων είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα.  Οι «ειδήσεις», ωστόσο, που μετέφερε ο εργατολόγος στο κοινό της Καστοριάς δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστες, αφού τα προβλήματα στους ασφαλιστικούς φορείς είναι πάρα πολλά, ενώ τίθεται θέμα βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα δεδομένα που ισχύουν μετά την ψήφιση των νέων μέτρων, αυτά δεν ευνοούν τους ασφαλισμένους, αφού καλούνται να πληρώσουμε μεγαλύτερες εισφορές, αν και, όπως είπε ο κ. Μπούρλος, υπάρχουν κάποιες κατηγορίες εργαζομένων για τις οποίες τα ασφάλιστρα μειώνονται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να πάρουν απαντήσεις για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

mpourlos asfalistiko kastoria

 

sentra.com.gr

 

περισσότερα
Back to top button