Μια γλυκιά πρόταση από την Ελεάννα Βλαχοπούλου
ΥΛΙΚΑ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βιτάμ, την ζάχαρη, το κακάο, το κονιάκ, το νερό και την μισή ποσότητα κουβερτούρας 150 γρ και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε με αυγοδαρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σε ενα μπολ χτυπάμε τα αυγά με ενα πιρούνι. Από το μείγμα της κατσαρόλας κρατάμε στην άκρη 2 φλιτζ. τσαγιού από την συνολική ποσότητα του μείγματος.
Σε αυτό που περίσσεψε ρίχνουμε τα αυγά και το αλεύρι με την βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ενα ορθογώνιο πυρέξ και ψήνουμε την σοκολατοπιτα μας για 25 λεπτά στους 180 βαθμους. Λίγο πριν την βγάλουμε από το φούρνο, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το μείγμα που κρατήσαμε στα 2 φλιτζάνια και μαζί με την υπόλοιπη κουβερτούρα τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βγάλουμε την σοκολατοπιτα έτσι όπως είναι ζέστη τρυπάμε παντού με μια οδοντογλυφίδα και ρίχνουμε επάνω την σοκολάτα που φτιάξαμε.
Αφήνουμε να σταθεί και κατόπιν σερβίρουμε σε κομμάτια με μια μπάλα παγωτού…