Ελλάδα

Μπαβαρουάζ Σοκολάτας

b29c4b81a6ba17947ef10feaf203817a.pngΥλικά
3/4 του κουτιού ζαχαρούχο γάλα [397 γραμ] 500 γραμ νερό
5 κρόκους αβγών
μισή κουβερτούρα ΙΟΝ [60 γραμ] ή κακάο 60 γραμ.
7 φύλλα ζελατίνας
1 βανίλια

Εκτέλεση
Αραιώνω το Ζαχαρούχο γάλα με το νερό και το βράζω.
Το βγάζω από την φωτιά και ρίχνω έναν- έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτω το κακάο ή την κουβερτούρα και τη βανίλια.
Μουσκεύω τη ζελατίνα σε κρύο νερό, 2-3΄λεπτά ,,τη στραγγίζω και τη ρίχνω στο μίγμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει την αδειάζω σε κατάλληλη φόρμα και τη βάζω στο ψυγείο να παγώσει.
Την ξεφορμάρω ,βρέχοντας απ΄έξω την φόρμα με ζεστό νερό.
Την γαρνίρω με ανανά κομπόστα απο πάνω ή γλυκό κερασάκι.
Άν θέλετε δεν βάζετε σοκολάτα, την αφήνετε λευκή.
Φτιάξτε την και εσείς .
Σας το προτείνω

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

ΑΓΓΕΛΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ένας ευγνώμων λογισμός προς τον ουρανό, είναι ταχεία προσευχή.

περισσότερα
Back to top button