Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριάΚοζάνη

Γκρινιάζουν για την Τελιγιορίδου στην Κοζάνη

telig1Γκρίνια και μουρμούρα την τελευταία εβδομάδα στην Κοζάνη. Κάποιες τοπικές εφημερίδες και ραδιόφωνα παραπονιόντουσαν για την εξέλιξη που πήρε το θέμα του αεροδρομίου Καστοριάς. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβαθμίσει 6 αεροδρόμια , μέσω του πακέτου Γιούνκερ . Για την Δυτική Μακεδονία πρόβλεπε αρχικά 15 εκ ευρώ, στην λογική δημιουργίας σταδιακά ενός σύγχρονου διακομιστικού κέντρου , που θα συνδέει εμπορικά την Ελλάδα με την Αλβανία και τα Σκόπια.

Οι κακές γλώσσες λένε πως η πρώτη σκέψη ήταν η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κοζάνης. Και ενώ όλα έδειχναν πως η Κοζάνη είχε προβάδισμα ξαφνικά το αεροδρόμιο Καστοριάς είναι αυτό που μπαίνει στον σχεδιασμό με αποτέλεσμα να αρχίσουν τα όργανα στην Κοζάνη. Μιλάνε για αδικία, για υποβάθμιση αφήνοντας αιχμές για την κυβερνητική βουλευτή της Καστοριάς την κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου στην οποία χρεώνουν πως με δική της παρέμβαση άλλαξε τελευταία στιγμή την απόφαση προς όφελος της Καστοριάς.

Και ξαφνικά θυμήθηκαν στην Κοζάνη και επικαλούνται την «περιφερειακή συνείδηση». Μόνο που την θυμήθηκαν τώρα και όχι όταν σε ένα βράδυ με τροπολογία έπαιρναν την αρχιτεκτονική σχολή από την Καστοριά για να την μεταφέρουν στην Κοζάνη. Και όπως έλεγε χαριτολογώντας κάποιος Κοζανίτης που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, «μπορεί ο Πάρις να πήρε την ωραία Ελένη από την Σπάρτη, στο τέλος όμως έχασε τον Τρωικό πόλεμο»

περισσότερα
Back to top button