Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ των 225 γρ.
- 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- 50 γρ. κακάο σε σκόνη (κοσκινισμένο)
- 150 γρ. φουντούκια (χοντροκομμένα και ελαφρώς καβουρδισμένα)
- 200 γρ. διάφορα αποξηραμένα φρούτα ψιλοκομμένα (βερίκοκα, δαμάσκηνα κ.λπ.)
- 1 ποτηράκι κονιάκ ή γλυκό σαμιώτικο κρασί
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε τις σοκολάτες μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε μέτρια κομμάτια μέσα σε μεγάλο μπολ και τα περιχύνουμε με το ποτό. Ρίχνουμε το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας πάνω από τα μπισκότα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια στρώνουμε στο πάγκο μας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα κατά μήκος της λαδόκολλας και τυλίγουμε σε σχήμα ρολού. Τοποθετούμε αρχικά το ρολό για ½ με 1 ώρα στην κατάψυξη να παγώσει και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στη συντήρηση.
- Οταν θέλουμε να το σερβίρουμε το αφήνουμε για λίγο εκτός ψυγείου, το ξετυλίγουμε και το μεταφέρουμε σε πιατέλα. Γαρνίρουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένα φρουί γλασέ και πασπαλίζουμε με κακάο και ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Λίγα λόγια για τη συνταγή
Από το συνταγότοπο των μπισκότων Παπαδοπούλου, η συνταγή αυτή που υπογράφει η Αντωνία Κατή, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής & food stylist.