Ελλάδα

Σπιτικό παγωτό μπισκότου με πτι μπερ

pagwto me pti ber600.jpg_9e41624fb370e5f08007b47825f93977Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο πτι μπερ Παπαδοπούλου
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 350ml φρέσκο γάλα πλήρες (1 ½ κούπα)
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 40g ζάχαρη (3 κουταλιές της σούπας)
  • 5g κορν φλάουρ (1 κουταλιά της σούπας)
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 40g ζάχαρη άχνη (4 κουταλιές της σούπας)
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνης βανίλιας
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
  • 6 ασπράδια
  • 300g γλυκόζη

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε το γάλα αρκετά σε ένα κατσαρολάκι. Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα τους κρόκους με τη ζάχαρη και τον κορν φλάουρ.
  2. Αδειάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη στο κατσαρολάκι με το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να βράσει καλά και το αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί: χτυπάμε για λίγο την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να «δέσει» το μείγμα μας.
  3. Ρίχνουμε τη γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε στη φωτιά μέχρι να βράσει. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια. Μόλις φουσκώσουν αδειάζουμε σιγά σιγά τη γλυκόζη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.
  4. Αναμειγνύουμε την κρέμα με τη σαντιγί και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε και τα μπισκότα πού έχουμε θρυμματίσει. Τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με πολύ απαλές κινήσεις.
  5. Αδειάζουμε το μίγμα μας σε ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει. Σερβίρουμε σε μπολ περιχύνοντας με γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο ή οποιοδήποτε άλλο μας αρέσει.
  6.  

    Tip Τη συνταγή την ανακαλύψαμε στο λαχταριστό Συνταγότοποwww.syntages.papadopoulou.gr 

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button