Ελλάδα

Γιατί είναι αναγκαίο να αερίζεις το σπίτι

82b5db1645b2a76634f8207fe6ab22d8_XLΚάθε πρωί ανοίγεις τα παράθυρα για να αεριστεί το σπίτι, και δεν το κάνεις μόνο τώρα που ο καιρός είναι καλός αλλά και το χειμώνα με το κρύο. Μήπως είναι υπερβολικό;

Κάνεις αυτό που έκανε και η μαμά σου μια ζωή. Και όχι, δεν είναι υπερβολικό το να αερίζεις το σπίτι σου καθημερινά. Ακόμα και αν ανοίξεις τα παράθυρα για λίγη ώρα το πρωί, μέχρι να ετοιμαστείς για τη δουλειά, αρκεί για να γεμίσει το σπίτι σου… υγεία.

Ξέρεις τι προσφέρει το αέρισμα; Ας δούμε ποια είναι τα θετικά του:

Διώχνει τους εσωτερικούς ρύπους.
Οι ρύποι δεν και η μόλυνση δεν υπάρχουν μόνο έξω, σε δρόμους με πολλά αυτοκίνητα αλλά και μέσα στο σπίτι μας. Μάλιστα όταν βρίσκονται σε κλειστό χώρο γίνονται και πιο ανθεκτικοί.

Απομακρύνει τις μυρωδιές.
Το φαγητό που μαγείρεψες το προηγούμενο βράδυ, η οσμή από τα ρούχα (κάπνα, ιδρώτας, αρώματα) ή από φυσικές ανάγκες του οργανισμού, καλό είναι να… βγουν έξω.

Βοηθάει τη σκέψη.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε, όσοι ανέπνεαν φρέσκο αέρα σκέφτονταν καλύτερα σε σύγκριση με όσους ανέπνεαν σε χώρο που δεν είχε αεριστεί. Κυρίως αν μέσα στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή φοιτητές που πρέπει να συγκεντρωθούν, ο χώρος πρέπει απαραιτήτως να αερίζεται.

Κάνει καλό στην υγεία σου.
Το ξέρεις ότι εάν ζεις σε ένα άρρωστο κτίριο θα νιώθεις και εσύ άρρωστη, με πονοκεφάλους και ζαλάδες, χωρίς να καταλαβαίνεις τι φταίει; Ανανέωσε τον αέρα του σπιτιού σου, διώξε σκόνη και μικρόβια και θα δεις ότι σύντομα θα νιώθεις καλύτερα.

faysbook.gr

περισσότερα
Back to top button