Υλικά συνταγής
- Για το μπισκουί σοκολάτα
- ασπράδια από 10 αυγά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 10 κρόκοι
- 2 δόσεις βανίλια
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. κορν φλάουρ
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- Για την μους
- 400 γρ. σοκολάτα υγειάς
- 150 γρ. βούτυρο
- ασπράδια από 10 αυγά
- 40 γρ. μαύρο ρούμι
- 250 γρ. σαντιγί
- Για τη σύνθεση
- 400 γρ. σαντιγί
- 500 γρ. φράουλες
Εκτέλεση συνταγής
- Για το μπισκουί
Χτυπάτε σε μαρέγκα τα ασπράδια μαζί με την ζάχαρη. Όταν δέσει η μαρέγκα χαμηλώνετε ταχύτητα και προσθέτετε τους κρόκους. Εκτός μίξερ με μια τρυπητή κουτάλα προσθέστε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κακάο. Βάλτε το τσέρκι που θα χρησιμοποιήσετε πάνω σε μια λαδόκολλα και γύρω του με ένα μολύβι ζωγραφίστε μια γραμμή. Στρώστε στη λαδόκολλα λίγο από μίγμα (1 εκ μέσα από την γραμμή που ζωγραφίσατε και σε πάχος 0,5-1 εκ) και ψήστε στους 190 για 7′. Αφού ψηθεί το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει. Θα χρειαστείτε 3 κομμάτια μπισκουί για την τούρτα. - Για την μους
Τοποθετήστε την σοκολάτα με το βούτυρο να λιώσουν σε μπεν μαρί. Σε ένα μεταλικό μπολ αδειάστε το μίγμα και προσθέστε τα αυγά χτυπημένα σε μαρέγκα, ανακατεύοντας με μια κουτάλα απαλά. Τέλος βάζετε το ρούμι και την σαντιγί και ομογενοποιείτε καλά την μους. - Σύνθεση
Μέσα σε ψηλό τσέρκι 20-22 εκ. τοποθετείτε ένα κομμάτι λαδόκολλα, κομμένο στο σχήμα της φόρμας (για να ξεφορμάρεται η τούρτα) .Στη βάση βάζετε ένα φύλλο μπισκουί, από πάνω ένα λεπτό στρώμα σαντιγί και λίγες φράουλες κομμένες σε χοντρές ροδέλες. Στο κενό που έχει δημιουργηθεί στο πλάι μεταξύ του τσερκιού και του μπισκουί γεμίζετε προσεχτικά με την μους σοκολάτας μέχρι το επίπεδο της σαντιγί. Επαναλάβετε άλλη μια φορά, στρώστε το τελευταίο φύλλο μπισκουί γεμίστε τα κενά και γλασάρετε με τη μους. Τοποθετήστε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να παγώσει η τούρτα καλά.