Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 400 ml γάλα
- 15 γρ. ρούμι
- 1 κιλό φράουλες
- 1 βάζο Μαρμελάδα φράουλα Fytro
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέτετε το γάλα και το ρούμι.
- Κόβετε τη σφολιάτα σε 3 ίσα κομμάτια και τοποθετείτε τα 2 σε βουτυρωμένο ταψί. Το τρίτο το κόβετε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. τις οποίες τοποθετείτε από πάνω στα αλλά 2 κομμάτια περιμετρικά γύρω-γύρω. Ψήνετε στους 200-220° C στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Στο μεταξύ, κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις αφήνετε να στραγγίξουν.
- Μόλις κρυώσουν τα φύλλα μοιράζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και από πάνω τις κομμένες φράουλες. Έπειτα τοποθετείτε το γλυκό στη συντήρηση για να παγώσει. Ζεσταίνετε τη Μαρμελάδα και την αλείφετε με ένα πινέλο πάνω στις φράουλες. Σερβίρετε.