Υλικά συνταγής
- 4 χοιρινά μπριζολάκια από «κόντρα», πάχους περίπου 1 εκ., αχτύπητα, με το κόκαλο
- 140 ml λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ξερό θυμάρι, τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε για 3 λεπτά περίπου μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (ή ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι), άδεια, σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα μπριζολάκια το ένα δίπλα στο άλλο, σε μονή στρώση (αν δεν χωράνε, τα ετοιμάζουμε σε δύο δόσεις, μοιράζοντας στα 2 και τα υπόλοιπα υλικά)
- Ψήνουμε για 3½ – 4 λεπτά από τη μία πλευρά (όταν ψηθεί καλά η πλευρά, ξεκολλά εύκολα από τον πυθμένα του σκεύους) και έπειτα τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Τα ψήνουμε για 1 λεπτό και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Σβήνουμε με το κρασί και αμέσως, χωρίς να περιμένουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά, σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε, δυναμώνουμε και πάλι τη φωτιά, πασπαλίζουμε τις μπριζόλες και από τις δύο μεριές με αλάτι και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Συμβουλή
Μπορούμε να σοτάρουμε και επιπλέον κρεμμύδι σε ροδέλες.
Χορταστική ιδέα από το συνταγότοπο του ελαιόλαδου Άλτις.