Υλικά
- 5 πατάτες μέτριες
- 1 κρεμμύδι
- λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 180 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζετε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα, αφού τις πλύνετε πολύ καλά. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το μπέικον και το κρεμμύδι.
- Κατόπιν αφαιρείτε τη φλούδα από τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει ρίχνετε τις πατάτες, το μπέικον, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά έπειτα από 10΄ περίπου. Ανακατεύετε τις πατάτες με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και μόλις ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές είναι έτοιμες.