Ελλάδα

Πατάτες στο τηγάνι αλλιώτικες

patates sto thgani_teaser_17882797d58154f5e612478b3e1d59cdΑπλά τέλειες!

Υλικά

  • 5 πατάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 180 γρ. μπέικον κομμένο σε κυβάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πατάτες μαζί με τη φλούδα, αφού τις πλύνετε πολύ καλά. Τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. Στο μεταξύ ψιλοκόβετε το μπέικον και το κρεμμύδι.
  2. Κατόπιν αφαιρείτε τη φλούδα από τις πατάτες και τις κόβετε σε λεπτές φέτες. Βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο ή τη μαργαρίνη να λιώσει ρίχνετε τις πατάτες, το μπέικον, το κρεμμύδι και αλατοπιπερώνετε. Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά έπειτα από 10΄ περίπου. Ανακατεύετε τις πατάτες με ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα και μόλις ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές είναι έτοιμες.

icookgreek.com

περισσότερα
Back to top button