Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο κανέλονια
- Για τη γέμιση
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 200 γρ. τοματάκια κονσέρβα
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 αυγά
- 3-4 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
- λίγο ελαιόλαδο
- 300 γρ. ανάμεικτα κίτρινα τυριά
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια λατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει. Ρίχνετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε για 20′ περίπου.
- Αφήνετε το μείγμα του κιμά να κρυώσει, προσθέτετε τα αυγά, τη φρυγανιά και ανακατεύετε.
- Βράζετε τα κανελόνια στην κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό 10΄-12΄. Κατόπιν τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανελόνια που δεν χρειάζονται βράσιμο).
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Γεμίζετε τα κανελόνια με το μείγμα από του κιμά και τα τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζετε τα κανελόνια με κίτρινα τυριά και ψήνετε για 40′ μέχρι να ροδίσουν.