Απογευματινές υπογλυκαιμίες
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη και λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι
- λίγο βούτυρο
- 30 φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 με 2 1/2 φλιτζάνια σαντιγί έτοιμη ή σπιτική
- σιρόπι σοκολάτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στο μίξερ ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη άχνη, τα ασπράδια, το αυγό και το λάδι. Ζεσταίνεται ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια το βουτυρώνετε ελαφρά. Απλώνετε το χυλό μετακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάει παντού. Μόλις η κρέπα ψηθεί από τη μία πλευρά, την αναποδογυρίζετε και την αφήνετε να πάρει χρώμα και από την άλλη. Επαναλαμβάνετε τη ίδια διαδικασία φτιάχνοντας κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
- Απλώνετε στο κέντρο κάθε κρέπας 2 κουταλιές της σούπας σαντιγί και τοποθετείτε φράουλες στην κορυφή. Διπλώνετε τις κρέπες, τις πασπαλίζετε ελαφρά με ζάχαρη άχνη και περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας.
icookgreek.com