ΑθλητικάΚαστοριά

Run Greece Καστόρια 2016 – Στον 4ο Σταθμό Τροφοδοσίας (βίντεο)

17-5-2015Εθελοντική Εργασία Καστόριας+Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλιθέας Άργους Ορεστικού+Σύλλογος  Ποντίων φοιτητών Καστοριάς

      Την  Κυριακή 15/5/2016 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο επιτυχημένος θεσμός Run Greece Καστόρια. Εμείς είχαμε την ευκαιρία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά να βρεθούμε στο εθελοντικό τμήμα του θεσμού μαζί με την Μ.Κ.Ο. Εθελοντική Εργασία Καστοριάς +.
Για μια ακόμα χρονιά η Εθελοντική Εργασία με το μεγάλο δυναμικό της κλήθηκε να αναλάβει τους σταθμούς τροφοδοσίας του αγώνα. Από τις 8 το πρωί συγκεντρωθήκαμε στον χώρο της αφετηρίας, βγάλαμε την αναμνηστική φωτογραφία και ξεκινήσαμε να καλύψουμε τις θέσεις στις οποίες τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι παλαιοί εκπαιδεύουν τους νέους και εκτός από το νερό και τα ισοτονικά δίνουμε στους αθλητές και την ψυχική δύναμη με ένα χαμόγελο ή μια λέξη για να συνεχίσουν τον αγώνα τους.
Στα τέσσερα χρόνια η Εθελοντική μας έμαθε, ότι στον εθελοντισμό δίνεις πολλά και πολλές φορές δεν παίρνεις τίποτα. Ζητούμενο είναι η ηθική ικανοποίηση και όχι τα πρωτοσέλιδα και οι χρηματικές αμοιβές. Σήμερα ήταν μια ιδιαίτερη μέρα διότι όλοι μαζί μετά τον αγώνα κάναμε την δική μας ανασκόπηση, ανταλλάξαμε τις εικόνες από τις διαφορετικές θέσεις που βρεθήκαμε και κάναμε τον απολογισμό των τεσσάρων ετών.
Η εθελοντική θεώρει ότι πρόσφερε ότι καλύτερο είχε στο θεσμό και ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως επιθυμεί να προχωρήσει και ο θεσμός. Η πορεία της είχε αρχή και ήρθε η ώρα να έχει ένα τέλος. Ένα τέλος που επιτρέψτε μου να πω ότι είναι λίγο πρόωρο, διότι υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα στα οποία η Εθελοντική Εργασία δεν συμφωνεί με την στάση των διοργανωτών.

 

-Είναι θέμα προσωπικών ιδεολογιών στα οποία 23 χρόνια τώρα δεν έχουμε κάνει πίσω και δεν σκοπεύουμε να κάνουμε τώρα.

Θα σεβαστούμε όμως τους λόγους αυτούς και δεν θα δώσουμε τροφή για σχόλια. Άλλωστε ουδείς αναντικατάστατος , πλην της ανθρωπιάς, όπως λένε και τα παιδιά της Εθελοντικής.

-Θα σας χρειαστούμε και άλλου, διότι 23 χρόνια πληρώνουμε από την τσέπη μας για να κάνουμε εθελοντισμό.

 

     Στην σημερινή ομάδα συντάχτηκε ο Σύλλογος Ποντίων φοιτητών Καστοριάς  και ο Σύλλογος Καλλιθέας Άργους Ορεστικού ο όποιος μεγάλωσε ακόμα πιο πολύ την μεγάλη ομάδα. Ο Σύλλογος Καλλιθέας είναι ένα ακόμα καλό παράδειγμα συλλογικής προσφοράς.
     Αλλά χωρίς να θέλουμε να σας ζαλίσουμε παραπάνω δείτε το βίντεο από τον 4ο σταθμό τροφοδοσίας(15/5/2016) και το φωτογραφικό υλικό από τα τέσσερα χρόνια προσφοράς στο Run Greece Καστόρια.

 

miles-t-one.blogspot.gr

περισσότερα
Back to top button