Αγροτικά

Καστοριά: Ηλεκτροφόρες Περιφράξεις

Οι ηλεκτροφόρες Περιφράξεις αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης των ζημιών

 
Απομακρύνουν τους “ανεπιθύμητους” επισκέπτες από τις καλλιέργειες και αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης των οικονομικών ζημιών για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς. Οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις έχουν μετατραπεί σε ένα χρήσιμο εργαλείο, το οποίο φαίνεται ότι αξιοποιούν ολοένα και περισσότεροι αγρότες τόσο για τον έλεγχο και περιορισμό των ζώων τους, όσο και για την ασφαλή προστασία των χωραφιών τους.
Έτσι, οι κτηνοτρόφοι κρατούν μακριά τους θηρευτές από τα βοοειδή, τα αιγοπρόβατα και τις κότες τους, ενώ την ίδια στιγμή οι μελισσοκόμοι και οι παραγωγοί μπορούν να προφυλάξουν τα μελίσσια και τις καλλιέργειες τους από προβλήματα που μπορούν να προκαλέσουν άγρια ζώα όπως είναι οι αρκούδες, οι λύκοι οι αλεπούδες και οι αγριόχοιροι.
 
Μία ηλεκτροφόρα περίφραξη μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο των κτηνοτροφικών ζώων και για την αποτελεσματική διαχείριση λιβαδιών. Επιπλέον οι ηλεκτροφόρες περιφράξεις μπορούν επίσης να αποδειχθούν χρήσιμες σε κάθε είδους γεωργικές εκμεταλλεύσεις.
Τα βασικά τους πλεονεκτήματα είναι:
– Η σχετικά εύκολη εγκατάστασή τους. Πολλές φορές χρειάζεται λιγότερος χρόνος για την εγκατάσταση μίας ηλεκτροφόρας περίφραξης απ’ ότι χρειάζεται για την εγκατάσταση μιας συμβατικής περίφραξης από ξύλο, λαμαρίνα ή σύρμα.
– Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε απομακρυσμένες περιοχές, μακριά από δρόμους ή κατοικημένες περιοχές.
– Προφυλάσσουν από το διασκόρπισμα του κοπαδιού
– Λειτουργούν με μπαταρίες των 12 Βολτ που μπορούν εύκολα να επαναφορτιστούν
– Σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης σε ηλεκτρικό ρεύμα, μπορούν να λειτουργήσουν και με ηλιακό συλλέκτη
 
Ποια είδη ηλεκτροφόρων περιφράξεων υπάρχουν; 
Υπάρχουν δύο είδη ηλεκτροφόρων περιφράξεων:
1) Οι μόνιμες περιφράξεις
    Είναι κατάλληλες για μεγάλες ή μικρές επιφάνειες που πρέπει να μείνουν περιφραγμένες για       μεγάλες περιόδους. Σε τέτοιες περιφράξεις χρησιμοποιούνται συνήθως ξύλινοι πάσσαλοι και       μεταλλικό σύρμα. Αυτό το σύστημα είναι περισσότερο σταθερό από την κινητή περίφραξη.
2) Οι κινητές περιφράξεις
    Οι κινητές περιφράξεις χρησιμοποιούνται συνήθως σε περιπτώσεις που τα κτηνοτροφικά ζώα     μετακινούνται συχνά. Είναι πολύ γρήγορη η εγκατάστασή τους και είναι κατάλληλες για             εκμεταλλεύσεις σε απομακρυσμένες περιοχές.
 
Το διπλό σύστημα περίφραξης
 
Σε περίπτωση επίθεσης από μεγάλα σαρκοφάγα ζώα, τα κτηνοτροφικά ζώα μπορεί να σπάσουν τον φράχτη και να διασκορπιστούν. Σε αυτήν την περίπτωση τα ζώα είναι εκτεθειμένα στους θηρευτές. Για να το αποφύγετε αυτό, προτείνεται η χρήση διπλής περίφραξης η οποία είναι φτιαγμένη από :
-Έναν εσωτερικό, όχι ηλεκτροφόρο, παραδοσιακό φράχτη ( ξύλινο, μεταλλικό κτλ) για να προφυλάσσει το κοπάδι
– Έναν εξωτερικό ηλεκτροφόρο φράχτη.
Επικοινωνήστε με το γραφείο μας για να βρούμε την οικονομικότερη λύση που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες. 
 
Μπουτσιάδου Ν. Κατερίνα
Μεγ. Αλεξάνδρου 11, Καστοριά 
2467 505 237
6984124 588

topometrica-boutsiadou.blogspot.gr

 

περισσότερα
Back to top button