Υλικά συνταγής
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 3 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 4 σκελίδες σκόρδου
- λίγο χοντρό αλάτι
- ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
- 200 γρ. ντοματίνια Κρήτης ή Σαντορίνης
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα πέστο ως εξής: κρατάτε μερικά φύλλα βασιλικού για το γαρνίρισμα και χοντροκόβετε τον υπόλοιπο. Τον ρίχνετε στο γουδί μαζί με χοντρό αλάτι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσουν. Προσθέτετε κατόπιν το σκόρδο, την παρμεζάνα, το κουκουνάρι και σιγά σιγά το λάδι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Στο μεταξύ, βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε και τα αναμειγνύετε με τη σάλτσα του βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως και γαρνίρετε με τα φύλλα του βασιλικού που κρατήσατε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.