Καστοριά

Καστοριά – Velle Travel: 4ήμερη εκδρομή στην Ιταλία (πρόγραμμα)

ID:6738222

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο VELLE TRAVEL διοργανώνει για τις ημέρες του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

Η εκδρομή μας είναι ανοιχτή για όλους τους Καστοριανούς που θέλουν να μας συντροφέψουν στην εκδρομή μας!!!
Πληροφορίες συμμετοχής: VELLE TRAVEL(τουριστικό γραφείο στο εμπορικό κέντρο)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2467-505616  κιν:6981 922 679

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα:

Τοσκάνη: μποέμ πινελιά στη μεσαιωνική Ιταλία

Δοκιμάστε ένα ντόπιο κρασί καθώς το βλέμμα σας θα χάνεται στους κατάφυτους λόφους. Περπατήστε στα μεσαιωνικά χωριά, φωτογραφηθείτε πλάι στον πύργο της Πίζας και χαθείτε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της Ουφίτσι. Κυρίες και κύριοι, καλώς ήρθατε στην πανέμορφη Τοσκάνη.

Μια περιοχή κόσμημα με πολλά σημεία της να έχουν κηρυχθεί από την Unesco ως μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, η Τοσκάνη δικαίως υπερηφανεύεται για τις ομορφιές της. Μερικές μόνο τοποθεσίες της, το ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας (1982), το ιστορικό κέντρο της Σιένα (1995), το τετράγωνο του καθεδρικού ναού της Πίζας (1987), το ιστορικό κέντρο του Σαν Τζιμινιάνο (San Gimignano) (1990), αποτελούν περιοχές που όχι μόνο προστατεύονται από την Unesco αλλά συγκεντρώνουν πλήθη τουριστών από όλο τον πλανήτη.Η περιοχή της Τοσκάνης αποτελείται από 10 επαρχίες. Πρόκειται για τις Μάσσα Καράρα, Λούκα, Πίζα, Πιστόια, Λιβόρνο, Σιένα, Γκροσέτο, Αρέτσο, Πράτο και φυσικά την Φλωρεντία που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς του ταξιδιού μας.

1ΗΜΕΡΑ: ΠΙΖΑ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
06:30πμ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(international airport “Macedonia”)-ΠΙΖΑ (international airport “Galileo Galilei” ).

Θα μεταφερθούμε απο το αεροδρόμιο στην πόλη της Πίζας και με επίσημο ξεναγό θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης .Στη διάσημη Πίζα, εκτός από τον ομώνυμο κεκλιμένο πύργο, θα επισκεφθούμε το Βαπτιστήριο και το Duomo. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδχείο μας. Χρόνος για ξεκούραση. Tο απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη.

2ΗΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
08:00πμ αναχώρηση απο το ξενοδοχείο μας για την Φλωρεντία.

Θα ανέβουμε με το λεωφορείο μας στη Φορτέτσα της Φλωρεντίας Da Baso να θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα μεταβούμε με επίσημο ξεναγό στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας. Eκεί θα επισκεφθούμε την περίφημη πινακοθήκη Ουφίτσι ενώ επιβάλλεται και μια στάση στο Duomo, τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό με το εκπληκτικό καμπαναριό Τζιότο και το βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Piazza della Sinioria, το Παλάτσο Πίτι, την Τόρνα Μπουόνι στα mercati (τα διάσημα υπαίθρια παζάρια της Φλωρεντίας), στις ατμοσφαιρικές πλατείες Piazza del Duomo και Piazza della Republica καθώς και την Παλιά Γέφυρα, το σήμα κατατεθέν της Φλωρεντίας που ατενίζει τα ήρεμα νερά του ποταμού Άρνου, Πόντε Βέκιο. Ο μόνος κανόνας για το ταξίδι αυτό είναι: να μην βιάζεστε. Ο χρόνος σε αυτή τη μαγική περιοχή κυλά πιο αργά. Απολαύστε τον!
08:30μμ. Αναχώρηση από Φλωρεντία για Πίζα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος.

3ΗΜΕΡΑ:ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ- ΣΙΕΝΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
08:00πμ. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας για το Σάν Τζιμινιάνο.

Οι ντόπιοι το αποκαλούν το «Μανχάταν» της Τοσκάνης λόγω των 14 επιβλητικών πύργων που στολίζουν το χωριό, στην θέση των 72 συνολικά πύργων που υπήρχαν στο Μεσαίωνα. Δείγμα πλούτου και οικονομικής δύναμης, οι οικογένειες του Σαν Τζιμινιάνο συναγωνίζονταν μεταξύ τους χτίζοντας ο ένας ψηλότερα σπίτια-πύργους από τον άλλον. Θα κάνουμε μια στάση στην εντυπωσιακή Piazza Sisterna με το κεντρικό πηγάδι και θα αφήσουμε το βλέμμα μας να απολαύσει την αρμονία της ιταλικής αρχιτεκτονικής.

Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε απο το Σαν Τζιμιάνο για την Σιένα.
Χτισμένη και αυτή από τους Ετρούσκους, βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, περικυκλωμένη από χαμηλούς λόφους και καταπράσινες κοιλάδες. Στο εσωτερικό της, τα μεσαιωνικά κτίρια θα τραβήξουν την προσοχή σας καθώς θα περπατάτε ανέμελα στα πλακόστρωτα δρομάκια.Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Σιένα είναι και το περίφημο Palio. Πρόκειται για αγώνες αλόγων από διάφορες περιοχές της Τοσκάνης, οι οποίοι γίνονται το καλοκαίρι και συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών. Απαραίτητη είναι η στάση στην Piazza del Campo , την κεντρική πλατεία της Σιένα, όπου βρίσκεται το δημαρχείο με τον πανύψηλο πύργο του καθώς και όλα τα καταστήματα της περιοχής.

Αργά το απόγευμα θα αναχωρήσουμε απο την Σιένα για το ξενοδοχείο μας στην Πίζα. Ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος.

4ΗΜΕΡΑ:ΠΙΖΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
12:45μμ ΠΙΖΑ (international airport “Galileo Galilei” ). – 15:25μμ Κέρκυρα (airport “Ιωάννης Καποδίστριας”)
Επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της κέρκυρας να απολαύσουμε τον καφέ μας στην πλατεία των Ληστών και να ανάψουμε το κεράκι μας στόν Άγιο Σπυρίδωνα.

Το απόγευμα απο το λιμένα της Κέρκυρας θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα και μετάβαση στα Ιωάννινα. Χρόνος στην υπέροχη περιοχή μπροστά στη λίμνη για να απολαύσετε το υπέροχο τοπίο. Επιστροφή στην πόλη μας.

ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ!!!

17-20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
BELLA ITALIA

περισσότερα
Back to top button