Υλικά συνταγής
- φρέσκα κρεμμυδάκια 5
- κολοκυθάκια 3-4 κομμένα σε ροδέλες
- λάδι 4-5 κουταλιές της σούπας (και λίγο επιπλέον λάδι ή βούτυρο, για το ταψί)
- δυόσμος 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- άνηθος 3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
- τριμμένη φρυγανιά λίγη
- αυγά 12
- κεφαλογραβιέρα 200 γρ. τριμμένη
- κασέρι 150 γρ. τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε καλά, τα ψιλοκόβετε και τα σοτάρετε με λάδι σε κατσαρόλα μαζί με τις ροδέλες των κολοκυθιών. Προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και τα αφήνετε στη φωτιά για 2’-3’. Τα κατεβάζετε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το δυόσμο και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να κρυώσουν πολύ καλά.
- Μεταφέρετε το μείγμα σε στρογγυλό αντικολλητικό ταψί, αλειμμένο με λάδι (ή βουτυρωμένο) και πασπαλισμένο με φρυγανιά. Σπάτε σε μπολ τα αυγά, τα χτυπάτε, τα ρίχνετε στο ταψί με τα κολοκυθάκια και τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα τυριά και ανακατεύετε τα υλικά προσεκτικά. Βάζετε το σφουγγάτο αμέσως στο φούρνο, τον οποίο έχετε προθερμάνει προηγουμένως στη μέγιστη θερμοκρασία. Ψήνετε για 25’, μέχρι να σφίξει.
Mix & Match
Ευωδιαστή αυτή η μυτιληνιά ομελέτα, με τη γλύκα από τα κολο-κυθάκια και τα κρεμμύδια να παντρεύονται λαχταριστά με την αρμύρα των τυριών και τα αρώματα των μυρωδικών. Λευκά, ξηρά κι αρωματικά κρασιά είναι αυτά που θα αναζητήσουμε για να τα συνδυάσουμε με αυτό το σφουγγάτο. Μοσχοφίλερο, Μοσχάτο ή Sauvignon είναι οι ποικιλίες που θα απογειώσουν τις αισθήσεις.