Υλικά
- 700 γρ. φράουλες
- 350 ml κονιάκ
- 350 γρ. ζάχαρη
- 3 φλούδες λεμονιού
Εκτέλεση
- Πλένετε τις φράουλες, κόβετε τα κοτσάνια τους και τις ρίχνετε σε γυάλινο βάζο.Προσθέτετε τη ζάχαρη, το κονιάκ, τις φλούδες λεμονιού και κλείνετε καλά το βάζο.
- Βάζετε το βάζο στο ψυγείο για 2-3 μέρες ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αφαιρείτε τις φράουλες και τις φλούδες λεμονιού, σουρώνετε το λικέρ και το βάζετε σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε το κονιάκ στο ψυγείο.