Συνταγές για αρωματικά ντρέσινγκ με βάση το ελαιόλαδο που θα δώσουν γεύση και υπέροχο άρωμα στις σαλάτες μας.
Σάλτσα με ελαιόλαδο, ξίδι βαλσαμικό και πορτοκάλι
Υλικά: ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 4 κουταλιές της σούπας χυμός πορτοκαλιού, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα με την ποσότητα που θέλετε.
Σάλτσα με ελαιόλαδο, πιπεριά και ρίγανη
Υλικά: 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι, 2 κόκκινες γλυκές πιπεριές ψιλοκομμένες, 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, αλάτι , πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα με τη ποσότητα που θέλετε.
Αρωματικό ελαιόλαδο με θυμάρι
Υλικά: 1 λίτρο ελαιόλαδο, 1 ματσάκι φρέσκο θυμάρι, λίγο δεντρολίβανο, 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρο πιπέρι χοντροσπασμένους
Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε τα μυρωδικά και τα ανακατεύετε με το λάδι και το πιπέρι. Αφήνετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα να αναμειχτούν οι γεύσεις και στραγγίζετε. Διατηρείται για ένα μήνα περίπου. Το χρησιμοποιείτε σε βραστές σαλάτες ή ως βάση για βινεγκρέτ. Μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στο μαρινάρισμα ψαριών και πουλερικών.
Σάλτσα με ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα
Υλικά: 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί, 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα με τη ποσότητα που θέλετε.
Σάλτσα με ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά
Υλικά: 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού,1 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αρωματικά (θυμάρι, βασιλικός),αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή σε σέικερ και περιχύνετε τη σαλάτα με τη ποσότητα που θέλετε