Ελλάδα

Όταν ο Θεός του Δημοσίου κοιμάται ή σπάει κάθε ρεκόρ…

vacation-696x499Μια επιγραφή κολλημένη στο τζάμι του γκισέ μιας Εφορίας στο Κέντρο της Αθήνας προκαλεί κλαυσίγελο καθώς προσπαθεί να ενημερώσει και στα αγγλικά για τις εργασίες που εκτελούνται εκεί γράφοντας στα ελληνικά:ΕΝΑΡΞΕΙΣ-ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ-ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Πρόκειται για πράξεις γνωστού φορολογικού περιεχομένου που αποκτούν εντελώς διάσταση όταν για την τρίτη από αυτές ο “μεταφραστής” εκ του προχείρου την αποδίδει ως VACATION! Δηλαδή κοινώς ως τις διακοπές που κάνει κάποιος όταν παίρνει άδεια από τη δουλειά του.

Το εύρημα εντοπίστηκε από χρήστη του Facebook ο οποίος αναφέρει στην ανάρτησή του:«H φωτογραφία είναι από τις 29 Απριλίου. Σημείωμα-επιγραφή-ταμπέλα και δε ξέρω πως αλλιώς να το πω, το οποίο είναι κολλημένο στο κρύσταλλο του γκισέ, στο τμήμα μητρώου, σε εφορία στο κέντρο της Αθήνας.

Απευθύνεται σε Έλληνες αλλά και αλλοδαπούς φορολογούμενους…. Η μετάφραση που έκανε ο (δε ξέρω ποιος) “Αγγλομαθής φωστήρας” στην Αγγλική γλώσσα πραγματικά με ξεπερνάει…. Έστω να ξεπεράσω τις (επίσης λανθασμένες) μεταφράσεις των ” Ενάρξεις” & “Μεταβολές”…… Το τελευταίο όμως απλά δεν υπάρχει…..

Το τερμάτισε ο φωστήρας-γνώστης της Αγγλικής γλώσσας “μεταφραστής”…. “Διακοπές (επιχειρήσεων)”, …. μετάφραση;;;; …. “Vacation”! (;;;;;;;) tongue emoticon ….. Κλείνεις την επιχείρησή σου; … από βίτσιο ή λόγω μνημονίων, ή επειδή απλά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου; Το κράτος είναι εδώ. Σε στέλνει ωραιότατες διακοπές διαρκείας όπου γουστάρεις με όλα τα έξοδα πληρωμένα…».

aftodioikisi.gr

περισσότερα
Back to top button