Ελλάδα

Σουτιέν στον ύπνο: Επιτρέπεται ή όχι;

ede89f4c85b71cde32cba11aa7ed54dc_LΑρκετές γυναίκες, κυρίως όσες έχουν αρκετά μεγάλο στήθος, νιώθουν ανασφάλεια όταν πρέπει να αποχωριστούν την υποστήριξη που τους παρέχει το σουτιέν, ακόμη κι όταν είναι χαλαρές στο σπίτι τους ή όταν κοιμούνται.

Είναι βλαβερή αυτή η συνήθεια ή όχι; Ποια η γνώμη των ειδικών;

bigstock Bra Stylish Bra On Background 91934792

«Δεν υπάρχουν επιστημονικά τεκμήρια που να υποδεικνύουν ότι οποιοσδήποτε τύπος σουτιέν ή ένα στενό σουτιέν προκαλεί οποιοδήποτε πρόβλημα», δηλώνει η Χόλι Πέντερσον, διευθύντρια Υπηρεσιών Μαστού στην Κλινική του Κλίβελαντ.

Ένας αρκετά διαδεδομένος μύθος είναι ότι το σουτιέν στον ύπνο συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, ωστόσο τα διαθέσιμα δεδομένα δεν συναινούν προς την κατεύθυνση αυτή. Μελέτη που εκπονήθηκε το 2014 στο Κέντρο Ερευνών για τον Καρκίνο Φρεντ Χάτσινσον του Σιάτλ έδειξε ότι καμία παράμετρος που σχετίζεται με το σουτιέν (π.χ. μέγεθος σουτιέν, συχνότητα εφαρμογής, μπανέλες, ηλικία έναρξης χρήσης σουτιέν) δεν συνδέεται με την εμφάνιση του καρκίνου στο μαστό.

Κίνδυνοι λοιπόν δεν υπάρχουν από τη συνεχή χρήση του σουτιέν, υπάρχουν όμως οφέλη;

Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν ότι φορώντας το σουτιέν όλη μέρα, καθώς και τη νύχτα, θα καταφέρουν να διατηρήσουν το στήθος τους σφριγηλό για περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τη Δρ Πέντερσον, όσο η γυναίκα μεγαλώνει, ο ιστός του μαστού αντικαθίσταται από λίπος (το οποίο είναι πιο μαλακό) και το στήθος αναπόφευκτα χαλαρώνει. Επίσης, ακόμη και τα σουτιέν με πολύ καλή υποστήριξη δεν μπορούν να… αντισταθούν το νόμο της βαρύτητας.

Συμπέρασμα: Εάν νιώθετε άνετα φορώντας το σουτιέν στον ύπνο, κανένα πρόβλημα! Προτιμήστε στην περίπτωση αυτή ένα σουτιέν από βαμβακερό ύφασμα, χωρίς μπανέλα, για πιο άνετο ύπνο.

onmed.gr

περισσότερα
Back to top button