Υλικά συνταγής
- μέτριες πατάτες: 6-8
- ελαιόλαδο: 1/2 με 1 φλιτζάνι του τσαγιού
- ρίγανη: λίγη
- σκόρδο: 1-2
- αλάτι
- πιπέρι
- λεμόνι: 1, ο χυμός του
- μουστάρδα: 1 κουταλιά της σούπας
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε το φούρνο να προθερμαίνεται και καθαρίζετε τις πατάτες. Τις κόβετε όπως σας αρέσει κατά μήκος ή οριζόντια. Τις ξεπλένετε και τις ρίχνετε στο ταψί. Προσθέτετε το αλάτι, τη ρίγανη, το πιπέρι, το σκορδάκι ψιλοκομμένο και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού για να νοστιμίσουν οι πατατούλες. Ρίχνετε και λίγο νερό (μην τις καλύψετε) και βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε για 1 ώρα περίπου (ελέγχοντας κατά καιρούς το νερό), μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να ροδίσουν οι πατάτες (αν δε λένε να ροδίσουν, βοηθήσετε λίγο με το γκριλ).
Συμβουλή
Για έξτρα γεύση χτυπήστε στο σέικερ ή σε βαζάκι που να κλείνει καλά, μπόλικο λάδι απ’ το ταψί με 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα, το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι. Περιχύστε τις πατάτες όπως είναι ζεστές και σερβίρετε.